Fino is een knolvenkel. Het onderste deel van de stengel wordt dikker en vormt met de andere stengels een soort knol boven de wortels. Het zijn prachtige planten. De smaak is Zuid-Europees; iets anijsachtig en enigszins zoet. In Italië wordt de knol rauw versnipperd in salades gebruikt, in de Franse keuken wordt deze
meestal gekookt. Heel lekker is gekookte knolvenkel met ham en kaas. Even in de oven en smullen maar!
Zaaien: onder glas: vanaf februari-maart. In de vollegrond van april tot juli. Zaai op rijen die 40 cm uit elkaar liggen. Zaai op vochtige zaaigrond. Na opkomst uitdunnen tot 25 cm in de rij (het teveel aan plantjes wegnemen). Houd de grond voortdurend vochtig. Vroeg gezaaide planten kunnen gevoelig zijn voor ‘schieten’ (het vormen van een bloeistengel).
Oogsten: Onder glas: juni-juli. Van de vollegrond: augustus-sept.
Bewaren: in het groentevak van uw koelkast.
Inhoud 1 gram
Bekijk alle Groentezaden€ 3,49
€ 2,95
Fino is een knolvenkel. Het onderste deel van de stengel wordt dikker en vormt met de andere stengels een soort knol boven de wortels. Het zijn prachtige planten. De smaak is Zuid-Europees; iets anijsachtig en enigszins zoet. In Italië wordt de knol rauw versnipperd in salades gebruikt, in de Franse keuken wordt deze
meestal gekookt. Heel lekker is gekookte knolvenkel met ham en kaas. Even in de oven en smullen maar!
Zaaien: onder glas: vanaf februari-maart. In de vollegrond van april tot juli. Zaai op rijen die 40 cm uit elkaar liggen. Zaai op vochtige zaaigrond. Na opkomst uitdunnen tot 25 cm in de rij (het teveel aan plantjes wegnemen). Houd de grond voortdurend vochtig. Vroeg gezaaide planten kunnen gevoelig zijn voor ‘schieten’ (het vormen van een bloeistengel).
Oogsten: Onder glas: juni-juli. Van de vollegrond: augustus-sept.
Bewaren: in het groentevak van uw koelkast.
Inhoud 1 gram